dr. Edward Bach

“Ova metoda izlječenja je spremna, javno objavljena i dana je da se ljudi poput vas mogu njome slobodno služiti, da pomognete sami sebi, bilo u bolesti bilo da vas održi zdravima i snažnima.”

Edward Bach, govor održan na njegov 50. rođendan 24. rujna 1936.

dr. Edward Bach

Dr. Edwar Bach

rođen je 24. rujna 1886. u Moseley nedaleko od Birmingham. Studij medicine pohađao je na Birmighama University te kasnije u Universitiy College Hospital u Londonu, gdje je 1912. godine. stekao diplome te je radio kao kirurg.

Kasnije je radio kao bakteriolog i patolog te je u svom laboratoriju poduzimamo razna istraživanja o cjepivima. Godine 1919. prelazi u London Homeopathic Hospital, gdje počinje proučavati homeopatiju, a što je rezultiralo pronalaskom sedam homeopatskih nozoda, koje su i danas u primjeni.

Rezultate svojih istraživanja redovito objavljuje u stručnim časopisima poput The British Homeopathic Journal, Medical World te Homeopathic World. Novi sustav liječenja pomoću cvjetnih esencija otkriva 1928. godine, kada je otkrio prve biljke Impatiens, Mimulus, Clematis, te tada prestaje koristiti nozode i počinje raditi na sustavu jednostavnog liječenja cvjetnim esencijama.

Godine 1930. napušta London i svoj liječnički posao te kreće u prirodu u potrazi za ljekovitim biljkama. Na posjed Mount Vernon, u mjestu Brightwell-cum-Sotwell, useljava 1934. i tu provodi posljednje godine svog života. Tu pronalazi posljednjih 19 biljaka i zaključuje sustav od 38 cvjetnih esencija.

Preminuo je 27. studenog 1936. godine, ne dugo nakon što je objavio svoje najznačajnije djelo, Dvanaest iscjelitelja i ostale cvjetne esencije, u kojem opisuje svoja otkrića – 38 cvjetnih esencija te metode njihove pripreme: metodu izlaganja suncu i metodu prokuhavanja.

Svoj je rad prenio na asistente Noru Weeks i Victora Bullena, koji su nastavili podučavati i širiti Bachovu metodu liječenja cvjetnim esencijama te su osnovali Bachov centar na posjedu Mount Vernon.

Izdvojili smo za vas vrijeme, preveli smo ovaj kratki video o životu dr. Bacha.
Uživajte …

Video materijal © A Nelson & Company Ltd. www.nelsons.net

“Svatko od nas ima Božansku misiju na ovom svijetu, a naše duše koriste naše umove i tijela kao sredstva koja će obaviti taj posao.” dr. Edward Bach

O Bachovom centru

Bachov centar bila je kuća dr. Bacha posljednjih godina njegova života te je bila baza iz koje je otkrio posljednjih 19 cvjetova svog sustava. Poslije smrti dr. Bach je ostavio svoj rad u ruke svojih asistenata Nore Weeks i Victora Bullena. Oni su radili cvjetne esencije, pisali, poučavali i činili sve što su mogli da prošire glas o tome. 

Danas Bachov centar nastavlja s ispunjavanjem misije dr. Bacha vezano za njegov rad. Centar održava tečajeve/nastavu diljem svijeta, a sada smo vam napokon u mogućnosti pružiti kompletnu edukaciju držeći se izvorne metode dr. Bacha, da postanete licencirani Bachov praktičar (BFRP). Predavanja se održavaju u Rijeci, Centar “Essentia”. 

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This