Bilo koju bolest možemo izliječiti, ma koliko ona bila ozbiljna ili dugotrajna, ako pacijentu vratimo sreću i želju da nastavi dalje u životu.

dr. Edward Bach

Marina Devald

S učenjem tradicionalne kineske medicine, koja se isprepliće sa shiatsu tretmanima koje primjenjujem, počela sam 2003. godine. Centar “Essentia” u kojem do danas, kroz holistički pristup, koristim različite tehnike rada na tijelu, otvorila sam 2008. u Rijeci.

Tamo sam susrećući i upoznajući različite osobe počela primjećivati da nam raznovrsne tehnike pomažu osloboditi se fizičke napetosti u tijelu. Često su njezin uzrok naša emocionalna i mentalna stanja koja proživljavamo, koja nas opterećuju i tako oslabljuju naše tijelo.

Iz želje da pomognem sebi i drugima, počelo se razvijati moje zanimanje za Bachove kapi, čije je djelovanje usmjereno upravo na naše osjećaje. Bilo je sasvim logično da svoje učenje o Bachovim cvjetnim esencijama započnem direktno na izvoru – Bachovom centru u Velikoj Britaniji. Povezala sam se s licenciranim predavačima iz Centra, te ubrzo počela organizirati i izvornu edukaciju u Rijeci.

Godine 2013. postala sam licencirani Bachov praktičar, BFRP (Bach foundation registered practitioners), tako da od tada u našoj „Essenciji“ uz edukaciju po originalnom programu imamo i savjetovanja te pripremamo kombinacije Bachovih kapi u skladu s individualnim potrebama svake pojedine osobe.

Ostvaruje mi se želja, te 2018 godine odlazim u kućiu dr. Bacha na edukaciju za licenciranog predavača za Level 1.

“Sve što trebamo raditi jest: očuvati našu osobnost, živjeti svoj život i biti kapetan svog broda i tada će sve biti u redu.“

dr. Edward Bach

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This